torstai 9. lokakuuta 2014

Hyppyjä Sankarihepalla

Ja sankariheppahan on tietenkin Hero! Ja lähiaikojen kolmas hyppykerta, ja sunnuntaina tulossa neljäs.

Hypättiin eilen ihan treenimielessä rataharjoituksia varten, jossa siis ratsuna on Hero ja luokka 60-70cm.
Aloitettiin tunti ihan normaalisti verkkaillen ravissa ja hypyt aloitettiin jo aika nopeasti.
Kuvat © Sanni

Hero oli jo alusta asti todella hidas pohkeelle, ja jäi hypyilläkin pohkeen taakse. Jos olisin ratsastanut sitä heti paremmin eteen, olisi luultavasti sujunut suora linjakin paremmin.


Ensin tultiin vain pienellä ympyrällä ravissa puomi-kavaletti-puomi tehtävä. Ravissa sisään ja hevonen hoitaa loput. Tultiin kerran ja se onnistuikin hyvin.
Kavaletille nostettiin puomit ihan pieneksi ristikoksi joka sitten tultiin toiseen suuntaan kertaalleen. Tämäkin meni ihan hyvin, taisi lähteä hieman kaukaa enkä oikein päässyt mukaan. Jatkettiin siintä suoraan linjalle pitkälle sivulle jossa oli ristikko-okseri ja pienen pieni ristikko. Tässä tuli heti ilmi se, kuinka paljon Hero oli pohkeen takana, koska oltaisiin tultu se helposti neljällä askeleella, mutta en vain saanut pohjetta välissä läpi, jolloin väliin ahdettiin neljä ja puoli askelta.

Kertaalleen tultiin myös kaarevalla suhteutetulla oleva kolmen puomin ristikko, ja siintä kolmen askeleen
päässä oleva suoran linjan jälkimmäinen ristikko. Tämä sujui kaikissa tehtävissä parhaiten.


Seuraavaksi tultiin pidempi rata. Ensin tultiin suora linja, joka taas jäi hieman pitkäksi. Siintä tehtiin ikäänkuin täyskaarto, jolloin päästiin linjan ekalle ristikko-okserille hieman vinosti. Tässä vaiheessa poika vaan yhtäkkiä hidasti ja siirtyi raviin. Napautin ihan muistutukseksi raipalla hieman lavalle, ja jatkettiin, mutta Hero oli niin pohkeen takana, että yhtään isommasta esteestä ei kyllä olisi selvitty. Sen jälkeen vielä tuo sama kolmen puomin ristikko - ristikko suhteutettu hyvin kolmella askeleella.

Sitten ristikko-okseri korotettiin aivan normaaliksi okseriksi, jonka etupuomi oli 60cm ja takapuomi 70cm.
Tultiin vielä tuo korotettu linja toisesta suunnasta, ja taas väli jäi pitkäksi, ja ajauduttiin viimeiselle okserille todella lähelle. Kuitenkin siihen tuli ihan hyvä hyppy ja siihen oli hyvä lopettaa.


Loppuverkattiin vielä aika ripeästi, käveltiin ja poni pääsi loimen kanssa karsinaan.Lopuksi Sanni otti meistä vielä pari kuvaa, joista tuli yllättävän kivoja! Kiitos vielä panda ♥
Tunnista jäi siis kisoihin mukaan muistutus, että Hero täytyy saada verkassa kunnolla pohkeen eteen.

Ei tällä kertaa muuta, näkemisiin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti